FELHÍVÁS a könyvkiadói reprográfiai jogdíj megállapítására

A szerzői jogok és a szerzői joghoz kapcsolódó jogok közös kezelésérőlszóló, tavaly hatályba lépett törvény értelmében reprográfiai jogdíj az uniós irányelvek alapján a szerzőknek jár, a könyvkiadók a reprográfiai jogdíjból a szerzők hozzájárulása eredményeként részesedésre jogosultak.

A MASZRE Alapszabálya és Felosztási Szabályzata értelmében így jogdíjban részesülnek fogyasztói árú éves forgalmuk alapján azok a magyarországi székhelyű könyvkiadók, amelyek 2016-ban tudományos és szakkönyveket, felsőoktatásban használatos kiadványokat, lexikonokat és szótárakat, valamint szépirodalmi, gyermek- és ifjúsági műveket jelentettek meg.

A jogdíj megállapításához kérjük, hogy a műbejelentő adatlapot legkésőbb 2017. december 15-ig kitöltve juttassák el címünkre (info@maszre.hu vagy 1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.).

A jogdíjat a fenti dátumig fizetjük ki.

Az adatlap letölthető a www.maszre.hu oldalról, a Jogdíjmegállapítás linkről. Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy az adatlapon töltsék ki a könyv szerzőjének (szerzőinek), jogutódaiknak a személyi adatait, elérhetőségüket, ugyanis a nekik járó reprográfiai jogdíjat csak ezek ismeretében tudjuk folyósítani.

A reprográfiai jogosultak személyes adatainak nyilvántartása és kezelése kizárólag a jogdíj kifizetését szolgálja, az Egyesület szigorúan betartja az adatvédelemre, illetve a személyes adatok kezelésére vonatkozó törvényi rendelkezéseket.